Ulike former for reising

Turisme og reiser generelt deles inn i mange ulike former, alle med sine tilbud og muligheter. De fleste nordmenn foretrekker såkalte pakkereiser, der man betaler en viss sum for en full pakke i et utvalgt land – flybillett, hotell og gjerne mat, alt til en tilbudspris siden man gjerne reiser med en stor gruppe mennesker. Dette kalles ofte for charterreiser, siden reisebyråene leier hele deler av et utvalgt hotell og booker er helt fly for sine kunder.

1893781-tuifly-avstigande-resenarer-1

Pakkereiser eller egen reiserute?

Prisene på pakkereiser er ofte lukrative og gunstige, men om man vil oppleve mer spennende destinasjoner og ikke føle seg som en «typisk turist», er det mange andre muligheter å utforske. Haikereiser og teltreiser har blitt veldig populære i det 21. århundret, siden verden har blitt et mye tryggere sted å leve. Det er utrolig hvor langt man kan komme med et smil og en utstrakt tommel, så lenge man er klar til å endre på planene underveis og sove utendørs fra tid til annen.

Spesielt planlagte opplevelsesturer blir stadig mer vanlig

Også spesialiserte reiser har inntatt turismebransjen. Treningsreiser til Thailand, for eksempel, der man tilbringer en måned eller to på et senter for thaiboksing, er veldig populære blant nordmenn. Her får man trent seg opp i selvforsvar, spist god mat og samtidig bygd opp helsa for en veldig lav pris. Sportsreiser er også populært, spesielt blant de som liker å sykle eller stå på ski. Påskeferier i Alpene er på salgstoppen blant nordmenn – vi er jo født med ski på beina, tross alt, og når de fleste fjelltopper i Norge er besteget må man unne seg en tur til Mont Blanc og områdene rundt.