Surfing på mobilen i Bergen

De senere årene har Norge fått et utrolig godt tilbud når det kommer til mobilt internett, og det er ikke lengre slik at man må befinne seg på spesifikke steder eller holde mobilen høyt over hodet for å få lastet Facebook-profilen sin. Med 4G har det blitt enklere enn noen gang å holde seg oppdatert og tilgjengelig, og Bergensområdet er intet unntak.

Når det kommer til Bergen by finner man uten tvil den beste dekningen i selve sentrum, men selv når man begynner å bevege deg bort fra bykjernen vil man ha gode muligheter for å beholde tilkoblingen. Skal man ut i grisgrendte strøk og ut til fjells så kan det kanskje være lurt å ha lastet ned kveldens filmunderholdning før man reiser av gårde, men de aller fleste steder vil man i det minste ha nok dekning for det mest essensielle.

Noen ting krever selvsagt litt sterkere nettilkobling enn andre ting, og en lur ting å merke seg kan være at mye underholdning ofte trenger litt mer juice for å være tilgjengelig. Det betyr slett ikke at man ikke kan bruke mobilen til underholdning utenfor bykjernen, men man kan oppleve at noen sider laster litt saktere, eller at visse nettsider fungerer aller best når man har full 4G-dekning.

Dette gjelder kanskje spesielt for ulike typer strømming, men mange strømmetjenester tilbyr offline bruk, så dersom man bare planlegger litt så trenger man ikke bekymre seg så veldig. Er man derimot ute etter ulike typer spill så kan det være lurt å heller sjekke dekningen før man setter i gang med spillet, ettersom det hadde vært utrolig kjipt å gå glipp av en stor gevinst eller belønning bare fordi man mistet tilkoblingen. Dette kan også gjelde for apper, selv om disse kan være bedre på å lagre informasjon også offline.