Rundreise

Norge i et Nøtteskall er en populær rundtur som starter og slutter i Bergen. Fra Bergen tar man toget til Voss. Bergensbanen er den høyest beliggende jernbanestrekningen i Nord-Europa, og byr på mye vakker natur. Man passerer ville fjellområder på veien. På Voss stasjon går man over til buss, og kjører til Gudvangen i Nærøyfjorden. Nærøyfjorden er veldig smal, og fjorden er også en del av UNESCOs verdensarv. Her opplever man storslått natur som lokker turister fra hele verden til Norge.

I Gudvangen går man om bord på Flåmsbanen, som kanskje er Norges vakreste jernbanestrekning. Flåmsbanen, som er en av de bratteste jernbanestrekningene i verden. Strekningen er 20 km land, og man får se vakre fjell og fosser, inkludert Kjosfossen, som produserer strøm til Flåmsbanen. Turen tar rundt en time. Så kommer man til Myrdal stasjon, som er endestasjonen på den andre siden, og derfra tar man toget tilbake til Bergen.

Dette er en helårsreise som passer både for enkeltpersoner, familier og grupper. Det er ingen guide med på turen, men det er likevel enkelt å finne fram. Rundturen Norge i et Nøtteskall byr på noe av det beste Norge har å vise fram, alt på én og samme dag.