Mer plass til gjestene

Å ha gjester på besøk kan være utrolig hyggelig, men med mindre du har store gjesterom og generelt mye plass kan det også fort bli trangt. Ikke minst dersom du blir gående hjemme sammen hele dagen. En god løsning på dette kan være å bygge et tilbygg eller et lite anneks i hagen.

Det flotte med å bygge et anneks er at du mest sannsynlig behøver mindre plass enn du tror. De fleste anneks er ett-roms bygg, noe som betyr at arealflaten heller ikke trenger være spesielt stor. For å gjøre annekset mest mulig arealeffektivt kan det lønne seg å bygge inn køyesenger i veggene, slik at du ikke er nødt til å lete deg frem til senger som passer inn i rommet. På denne måten blir det også lettere å planlegge hvordan du best skal utnytte resten av plassen. Dersom du bruker to vegger til senger har du fortsatt en dørløs vegg igjen som kan brukes til en liten kjøkkenkrok. Det er ikke alle som velger å få lagt inn vann i denne typen anneks, men et lite kjøleskap og kanskje en mikrobølgeovn kan allikevel bli en praktisk kjøkkendel.

I tillegg til plassen må du selvsagt tenke over hva du har lov til å bygge. Det lønner seg alltid å sjekke med kommunen hvilke regler som gjelder, men du finner også mye informasjon på nettet om hva du kan bygge uten å søke, og hva som krever mer papirarbeid. Det kan ta noe tid å få alt av papirarbeid godkjent, og derfor kan det lønne seg å starte denne prosessen i god tid før du ønsker å begynne å bygge. Ventetiden kan du bruke på planlegging, og ikke minst innkjøp av materialer. Kanskje er du heldig og finner mye av det du trenger på salg.