Grieghallen

Grieghallen er Bergens største konsertbygg. Det er flere scener og saler i bygningen, som totalt er på 3500 m2. Grieghallen sto ferdig i 1978. Bygningen er tegnet av Knud Munk, og er et landemerke i Bergen. Den største salen i Grieghallen heter Griegsalen. Denne salen har platt til 1610 tilskuere. Bergen filharmoniske orkester har fast tilhold i Griegsalen. Grieghallen rommer også en underjordisk parkeringsplass, som også brukes til kinoparkering.

Bergen filharmoniske orkester spiller konserter hver uke, som regel på torsdager. I tillegg brukes Grieghallen til andre store forestillinger, både ballett, opera og klassisk musikk. Bygningen brukes selvsagt også under Festspillene i Bergen. Også moderne musikk har sin plass i bygningen. Det har vært arrangert rockekonserter der, og Grieghallen ble også valgt som vertssted da Norge arrangerte den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i 1986.

Grieghallen er et fint sted å besøke, og dersom man er i byen når det holdes konserter, bør man prøve å få med seg dette. Festspillene i Bergen er et stort høydepunkt for byen, og da kommer det også mange besøkende til byen. Under festspillene er det arrangementer og konserter mange steder i byen, og dette er et fint tidspunkt å besøke Bergen og Grieghallen.