Fjellene

Bergen er kjent for sine sju fjell. Det aller høyeste fjellet er Ulriken, på 643 meter. På grunn av høyden, er det plassert telekommunikasjonsmast på toppen av fjellet, og på toppen ligger det også en kafé og restaurant. Det er selvsagt mulig å gå opp fjellet, men mange foretrekker å ta gondolbanen opp til toppen. Derfra er det utsikt over byen og nærområdet.

I tillegg til turstier opp til selve toppen, går det stier videre inn over området som kalles Vidden. Der er terrenget flatere. Navnet Ulriken betyr Det ruvende, og har nok blitt valgt fordi fjellet er det høyeste av Bergens sju fjell. Ulriken er også kjent fra Bergens bysang, som ble skrevet av biskop Johan Nordahl Brun i 1791.

Fløyen, eller Fløyfjellet, er også et populært utfluktssted for bergensere og tilreisende. Fløyplatået er 399 meter over havet, og derfra ser man rett ned på sentrum. Det er mange turstier i området. Man kan blant annet gå til Ulriken, eller til andre fjell rundt byen. Stiene er godt merket. Fløibanen gjør det enkelt å komme seg opp til fjellet. Dermed passer turen også fint for små barn. Det er mulig å bli med på guidede turer, dersom man ønsker det.