Eventyrlige reiser

Før i tiden var det nærmest umulig å ta seg frem til ukjente land på andre siden av kloden. Man måtte bruke en formue bare på transporten, og det var langt ifra enkelt å finne noen som pratet et utenlandsk språk (engelsk) når man endelig var fremme. Nå om dagen er situasjonen helt annerledes, og verden har blitt et mye mindre sted å leve på grunn av de nye transportmulighetene. Du kan komme veldig langt med et par tusenlapper, og eksotiske reisemål har ofte utrolig lave priser når man først er på plass.

910539-canopy

Velg eventyr over turistfeller

Vil du komme deg litt bort og samtidig slippe å se horder av turister når du vel er fremme, er det mange eventyrlige reiser å foreta. Trendene byttes raskt, og mange reisefrelste mennesker prøver å utforske nye steder før «pakketuristene» oppdager destinasjonen. Thailand ble regnet som en eksotisk destinasjon for noen få tiår siden, men nå om dagen er landet overfylt med fulle europeere på jakt etter billig sprit og prostituerte jenter. Derfor anbefaler mange reisebyråer de andre destinasjonene i regionen – Kambodsja er fortsatt en halvveis skjult perle, et land som sies å være som «Thailand før i tiden». Det ferske landet Øst-Timor, like øst for Indonesia og nord for Australia er blant de minst besøkte eksotiske destinasjonene, men som er helt fantastisk om man faktisk tar turen dit. Billige priser, utrolig åpen lokalbefolkning og tomme sandstrender med krystallblått vann venter den eventyrlystne turisten.

Midt-Østen klatrer i popularitet

Også Iran har blitt en populær destinasjon for de som søker noe utenom det vanlige. Til tross for all mulig negativitet i mediene er Iran et eldgammelt, spennende rike med mange interessante byer og gode, snille mennesker som vil nekte deg å betale for noe som helst. Samtidig er den iranske valutaen såpass devaluert at du kan nyte flere uker på de flotteste hotellene og de fineste restaurantene for en slikk og ingenting – man vil faktisk neppe klare å bruke mer enn en tusenlapp i uka, uansett hvor hardt man prøver.

Nicaragua har åpnet seg for omverdenen, og Gambia har blitt mye enklere å reise til nå om dagen. Unik arkitektur, rimelige priser, evig flott vær og ytterst få turister gjør disse reisemålene til eventyrlige destinasjoner man virkelig kan skryte av når man kommer hjem til Norge.