Akvariet

Akvariet i Bergen er spennende både for små og store. Her kan man møte ulike typer fisk og vanndyr, inkludert pingviner, og man kan besøke den tropiske avdelingen der det er slanger, krokodiller, øgler og edderkopper. Akvariet ble bygd i 1960, men har blitt fornyet og forbedret flere ganger. Det ligger vakkert til på Nordnes, og ettersom det ligger i sentrum, er det lett tilgjengelig for alle.

Man kan besøke mer enn 50 ulike akvarium i anlegget, og se på fisketyper som hører hjemme både i ferskvann og saltvann, i varme strøk og i kaldere havområder. Totalt kan man se mer enn 300 arter. Det er lagt stor vekt på at fisken skal ha mest mulig naturlige levevilkår i akvariet. I utendørsdammene møter de besøkende sjøløver, seler og pingviner. Reptilene og edderkoppene holder til innendørs.

Pingviner, seler og slanger er også populære blant de minste, og et besøk i Akvariet passer fint som familieutflukt. Kinosalen er også populær. Der kan man se filmer i 3D. Man kan også få være med og mate de lekne sjøløvene i kontaktakvariet Vestibylen. Sjøløveshowet to ganger daglig er også et stort høydepunkt når man besøker Akvariet. Der gjør sjøløvene akrobatiske hopp og morsomme ting.