Å flytte til Bergen

Skal du ta skrittet og flytte til vakre Bergen, den nest største byen i Norge? Å flytte er en prosess som kan være både stressende og spennende på samme tid, men planlegger du godt kan du unngå det verste stresset. Nedenfor følger noen tips.

Bergen Norway

Tips til deg som skal flytte til Bergen:

  1. Forberedelser. Gjør undersøkelser på forhånd, sjekk nettsidene til Bergen kommune for tips og råd. Ikke glem adresseendring! Husk at du også må melde flytting til folkeregisteret. Alt dette kan gjøres på nett. Få tak i gratis pappesker. Du kan for eksempel spørre i dagligvarebutikker.
  2. Dersom du har økte utgifter til flyttingen, til flyttebil eller lignende, sjekk Fairlån for hurtiglån som du enkelt kan betale ned med første lønning etter flytting.
  3. Undersøk med flere flyttefirmaer slik at du får best mulig pris. Kast alt du ikke har bruk for. Sjekk om alle møbler du har vil passe inn i den nye boligen din.
  4. Praktisk pakking: Husk å merke alle esker med innhold. Pakk en koffert med ting du umiddelbart vil ha bruk for (toalettsaker og annet). Tenk over om eskene bør ha ytterligere merking, for eksempel vekt (tung, middels, lett) eller “glass” og så videre. Denne jobben er stor, men du vil være svært takknemlig når du skal pakke ut!
  5. Be gjerne venner om å hjelpe deg med pakkingen. Det som er en kjedelig oppgave alene, kan nærmest være en fest i godt lag. Kjøp inn litt snacks og sett på favorittmusikken, så blir det pakking og avskjedsparty på samme tid.
  6. På plass i Bergen. Alle møbler og store ting må nok vaskes etter flytting i flyttebil. Benytt skapplass til å få unna noen av tingene, slik at du kan prioritere utpakking av det viktigste først. Sjekk reglene for søppel og gjenvinning der du bor.